Лука Банкі: найкращий тренер ЧС-2023 за успіхи Латвійської збірної

Луку Банкі визнано найкращим тренером ЧС-2023
11 вересня 2023
Новини спорту

Чемпіонат світу з баскетболу 2023 року подарував світу не лише незабутні моменти гри, але й визнання великих тренерських здібностей. Цього разу головним тренером, якому дісталося це почесне звання, став італійський фахівець Лука Банкі, який очолює збірну Латвії.

На чемпіонаті світу 2023 року Латвія виступила вражаюче, і це завдяки керівництву Банкі. Під його керівництвом латвійська команда здолала два групові етапи і потрапила до чвертьфіналу, де поступилася майбутнім чемпіонам, збірні Німеччини, в напруженому поєдинку з рахунком 79:81. Проте після цього Латвія продовжила боротьбу і виборола 5-е місце, вигравши матчі за п'яте-восьме місця.

Під керівництвом Банкі латвійська збірна продемонструвала видатний командний баскетбол із середньою кількістю 24,4 результативних передачі на матч. Це свідчить про вміння команди спільно працювати на майданчику та впевнено долати суперників.

Важливо відзначити, що Лука Банкі став головним тренером латвійської збірної перед передкваліфікаційним турніром до чемпіонату світу, і з того часу команда здобула 21 перемогу у 24 матчах.

Лука Банкі довів свою виняткову здатність мотивувати та розвивати гравців, а його внесок у досягнення латвійської збірної на ЧС-2023 заслуговує на найвище визнання.